امروز،۲۸مرداد۱۳۹۱ ،درسالگرد کودتای ننگین ۲۸مرداد یکهزار و سیصد و سی و دو شمسی توسط آمریکا و انگلستان و محمدرضا پهلوی بر عیله دکتر محمد مصدق ،بزرگمرد تاریخ ایران و نهضت آزادی خواهی مردم ایران، به قبرستان ابن بابویه رفتم تا ادای احترامی به دکتر حسین فاطمی اول کسی که پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت را داد و شهدای۳۰ تیر کرده باشم.
سید حسین فاطمی (زاده ۱۲۹۶ در نائین - درگذشته ۱۸ آبان ۱۳۳۳ در تهران) سیاستمدار و روزنامهنگار ایرانی و از ۱۳۳۱ تا۱۳۳۲ وزیر امور خارجه ایران بود که پس از کودتای ۲۸ مرداد توسط حکومت پهلوی اعدام شد. او پیش از اعدام از دوبار ترور (یک بار توسط فداییان اسلام و یک بار توسط شعبان جعفری) جان به در برده بود.(او سه بار در خون خود غلطید!)
بانو سلطنت فاطمی در چهلم شهادت دکتر چنان مرثیه حضرت زینب را بر مزار برادرش خواند که حتی جلادی چون سرهنگ مولوی (دستگیر کننده دکتر) به گریه افتاد. هر وقت از او می پرسیدند اسمت چیست می گفت: مرده شور اسمم را ببرد! خدا این اسمم را ساقط کند!سلطنت است! او در سال ۱۳۵۹ به دیار باقی شتافت.
.
..
.
.
.
به دستور شاه مردم به گلوله بسته شدند و عدهای کشته شدند. گزارش هايى از سالگرد ۳۰ تير در دست است. مردم ایران که از برکناری دکتر مصدق خشمگین بودند، در پی چهار روز تظاهرات در حمایت از دکتر مصدق، که به کشته شدن ۱۸۰ نفر در سراسر ایران انجامید، موفق به ساقط کردن دولت قوام السلطنه گردیدند.در روز ۳۰ تیر نیروهای ارتش که به دستور شاه به خیابانهای تهران و اطراف مجلس آمده بودند برای سرکوبی تظاهرات مردم به آنان شلیک کردند. با ادامه تظاهرات و کوششها و اعتراضات نمایندگان طرفدار دکتر مصدق در مجلس و دیدار عدهای از آنها با شاه، تیراندازی قطع شد. شاه ناچار دوباره به نخستوزیری دکتر مصدق رضایت داد.
تدفین شهدای ۳۰تیر
شهید راه وطن،داریوش فروهر بر سر مزار شهدای سی ام تیر ۱۳۳۲
یکی "از تهران تا قاهره" پا به فرار می گذارد ودرآنجا دفن می شود ،دیگری با عزت و احترام در وطن خویش ایستادگی می نماید و در زادگاه خود به خاک سپرده می شود.
.
.
.
.
.
.
آرامگاه امامزاده هادی، کنار جاده قدیم شهر ری به تهران بالاتر از بقعه ابن بابویه قرار دارد و دارای بنای آجر متناسبی از دوران صفوی است. در مکتوباتی از این مرقد، این امامزاده و خواهرش از نوادگان موسی کاظم یاد شدهاست.
ابو جعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق (زادهٔ ۳۰۶ ـ قم و درگذشتهٔ ۳۸۱ ـ شهر ری) از علمای شیعه در قرن ۴ و از بزرگان علم حدیث است.او در حدود سال ۳۰۶ در قم متولد شد. تولدش با آغاز نیابت حسین بن روح سومین نائب خاص امام زمان هم زمان بودهاست.پدر شیخ صدوق علی بن حسین بن موسی بن بابویه، از فقهای بزرگ شیعه و در زمان امام حسن عسگری و امام زمان میزیسته و مورد احترام آن امامان بودهاست.
.
.
.
.
.
.
.
غلامرضا تختی۵ شهریور ۱۳۰۹ در تهران - ۱۷ دی ۱۳۴۶ در تهران. کشتیگیر ایرانی، و در فرهنگ ورزشی ایران، نماد پهلوانی و فروتنی است. تختی در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن به همراه امامعلی حبیبی نخستین مدالهای طلای تاریخ ورزش ایران در بازیهای المپیک را کسب کرد. او با یک مدال طلا و دو مدال نقرهٔ المپیک، دو طلا و دو نقرهٔ قهرمانی جهان و یک طلای بازیهای آسیایی در فهرست برترینهای قرن فیلا در جایگاه سیزدهم قرار دارد. او یکی از سه کشتیگیر ایرانی در کنار امامعلی حبیبی و عبدالله موحد است که در تالار افتخارات فیلا قرار دارد.
.
.
.
.
.
.
.
سید اشرفالدین قزوینی ( حسینی گیلانی) (۱۲۸۷ ق. قزوین - ۱۳۵۲ ق. تهران یا ۱۳۱۳ خ.) شاعر، نویسنده و مدیر روزنامه نسیم شمال از روزنامههای دوره مشروطیت ایران بود.
رحیم مؤذنزاده اردبیلی (زادهٔ ۱۳۰۴ در اردبیل – درگذشتهٔ ۵ اردیبهشت ۱۳۸۴) اذان گوی مشهور ایرانی و تاریخی جهان اسلام درآواز بیات ترک و در گوشه روح الارواح (در ۵۰ سال گذشته) است. این اذان در در سال ۱۳۳۴ در استودیو یک رادیو ضبط شد. در سال ۱۳۸۷ اذان رحیم مؤذنزاده اردبیلی اثر ملی معنوی شناخته شد. اذانهایی که توسط او خوانده شدهاست، هنوز به عنوان زیباترین اذانهای موجود در رسانههای صوتی و تصویری ایران پخش میگردد.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
رجبعلی نکوگویان (۱۲۶۲، تهران - ۲۲ شهریور ۱۳۴۰، شهر ری)، مشهور به شیخ رجبعلی خیاط در سال ۱۲۶۲ هجری شمسی در تهران متولد شد
پدرش، مشهدی باقر، پیشه ور بود. رجب علی نکوگویان در روز دهم شهریور ۱۳۴۰ هجری شمسی در سن ۷۹ سالگی درگذشت. او را از عارفان و اهل باطن دانستهاند که توانایی شناسایی باطن افراد (در اصطلاح شیعی : چشم برزخی) را داشته است.رجبعلی نکوگویان در عالم سیاست نبود، اما با رژیم پهلوی و سیاستمداران حاکم آن به شدت مخالف بود.م
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
نمایی از بقعه ی امامزاده هادی و گورستان ابن بابویه